Oprichting O.V.V. Animo

René van der Schee gaat de jeugdafdeling nieuw leven inblazen. (Alkmaarsche Courant)

Een voetbaltrainer die een plek zoekt om zijn ideeën te realiseren en een voetbalclub die naarstig op zoek is naar jeugd en naar invulling van het royale, maar momenteel nogal rustige sportpark. Zie hieronder in een notendop de bijzondere samenwerking tussen Flamingo’s en René van der Schee.

“René heeft ons benaderd en we vonden het een mooi, ambitieus plan. Jeugdvoetbal op ons complex is tenslotte iets wat wij heel graag willen”, vertelt Dolf Henschen namens het bestuur van de Alkmaarsche club, die momenteel alleen nog een A1 op de been kan brengen. Van der Schee, woonachtig in Sint Maartensvlotbrug en werkzaam als scout van AZ, was met zijn ideeën al langer op pad en had deze onder meer voorgelegd aan de gemeente Schagen. Hij kreeg echter nul op rekest. “Mijn idee is dat er veel meer goed voetbalpotentieel rondloopt dan dat er ook daadwerkelijk uitkomt”, aldus Van der Schee. Van der Schee vervolgt: “Ik wil mij in het bijzonder richten op de lagere teams. Er zijn heel veel ruwe diamantjes, die te weinig de kans krijgen en die hoop ik hier een kans te geven.”

De eerste aanzet wordt gegeven op zondag 24 april wanneer Jonger Oranje – waar voetballers geboren tussen 1998 en 2003 zich voor op kunnen geven – een talenten-dag op ’t Lood zal houden. Van der Schee is optimistisch: “De hoop is dat we er vier tot zes teams aan kunnen overhouden, en dan met name vanaf D en ouder.” Al voegt hij er aan toe: “Wat aantal spelers betreft staan we nog op nul. Eerst het kader voor elkaar krijgen door het aannemen van trainers en een technische coördinator, maar daar ben ik al druk mee in gesprek. Ik wil gewoon dat dit slaagt.”

Het enthousiasme van Van der Schee werkt aanstekelijk. Mede hierdoor is Flamingo’s bereid met hem in zee te gaan en de veelzijdige trainer ook de mogelijkheid te geven zijn plannen te realiseren. Echter wel op voorwaarde dat het er zelf ook vruchten van zal plukken. “Want als die teams hier daadwerkelijk komen, spelen zij onder de vlag van Flamingo’s. Dat zal ons extra inkomsten moeten opleveren via contributie- en kantine-omzet”, vertelt voorzitter Dick Bleek.

Van der Schee heeft zijn opleidingsclub zelf tot OVV Animo gedoopt -naar de Amsterdamse voetbalclub waar hij in zijn jeugdjaren voetbalde- met een grote lijst aan normen en waarden waar de potentiële nieuwe leden aan moeten voldoen. Indien teams competitie op ‘ Lood spelen, zullen zij de naam van Flamingo’s dragen. “Maar René regelt alles. Ook de sponsors, kleding enzovoorts. Wij stellen in de eerste plaats onze velden en de kantine ter beschikking. We zijn natuurlijk wel heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken”, besluit Henschen.

Reacties gesloten