Structuur

Structuur

Voor het weergeven van de structuur en de positie van de scheidsrechterscommissie is een organogram gemaakt (Figuur 1).

Figuur 1: Organogram scheidsrechterscommissie

structuur

 

De scheidsrechterscommissie heeft rechtstreeks contact met voorzitter van de vereniging. Als problemen optreden is de lijn naar de voorzitter zo gemaakt om de ontstane problemen zo snel en goed mogelijk op te lossen.

De scheidsrechterscommissie bestaat uit twee leden, Bryan Groenia en Gijs Roozendaal. De twee leden zijn verantwoordelijk voor het aanstellen van scheidsrechters voor de thuiswedstrijden van O.V.V. Animo. Daarnaast zorgen zij ervoor dat bij elke wedstrijd die een elftal van O.V.V. Animo speelt een assistent-scheidsrechter aanwezig is.

De scheidsrechter begeleider zal in een herkenbaar tenue rondlopen op de vereniging. De scheidsrechter begeleider ontvangt de scheidsrechter en zorgt ervoor dat de scheidsrechter alle spullen ontvangt die hij nodig heeft om de wedstrijd in goede banen te leiden. Voor de wedstrijd spreekt de scheidsrechter begeleider de coach van beide partijen aan en legt uit dat hij het eerste aanspreekpunt is als er op of aanmerkingen zijn over de scheidsrechter. Voor, tijdens de rust en na de wedstrijd evalueert de scheidsrechter begeleider zijn bevindingen met de scheidsrechter.

De verenigingsscheidsrechter zorgt ervoor dat de wedstrijd op een kundige wijze in goede banen wordt geleid.

Reacties gesloten