Scheidsrechter Commisie

Binnen O.V.V. Animo zijn scheidsrechters en assistent-scheidsrechters nodig om wedstrijden te leiden. Zonder scheidsrechter wordt er niet gevoetbald.
Het doel van O.V.V Animo is om scheidsrechters te begeleiden, opleiden en trainen, zodat jij plezier blijft houden in het fluiten. En het maximale uit je zelf kan en gaat halen.

Kennis van de organisatie:

Binnen O.V.V. Animo  is er een scheidsrechterscommissie in het leven geroepen. De scheidsrechterscommissie houdt zich bezig  met het  begeleiden van scheidsrechters en hun ontwikkeling. Verder zorgt de scheidsrechterscommissie er voor dat er scheidsrechters worden aangesteld voor de wedstrijden,  en dat spelers voldoende kennis hebben van de spelregels. 
Als je jezelf  heb aangemeld als verenigingsscheidsrechter wordt je vanaf minuut 1 begeleid door een begeleider die aangesteld is door de scheidsrechterscommissie. Je begeleider zal er voor zorgen dat je jezelf  meteen gewaardeerd  voelt,  en je niet het gevoel hebt dat je  meteen in het diepen wordt gegooid.

Voordelen van verenigingsscheidsrechter zijn: 
Als verenigingsscheidsrechter zorg je er voor dat elke wedstrijd, voor, tijdens en na de wedstrijd in goede banen geleid wordt. 
Je bent een ochtend of middag sportief bezig, en lekker buiten.
Je gaat wedstrijden bezoeken op een hoger niveau, om kennis op te doen
Opleidingen en cursussen worden je aangeboden.
Verder  krijg je  respect voor je bezigheden, want jij staat daar maar mooi even die wedstrijd in goede banen te leiden.

Taken, verantwoordelijkheden en beschikbaarheid van een verenigingsscheidsrechter.
Als verenigingsscheidsrechter zal je in het weekend +/- 2,5 uur bezig zijn met je taak als scheidsrechter. Je bent 45 minuten voor de wedstrijd bij de voetbalvereniging aanwezig, waarin je er voor zorgt dat de wedstrijdformulieren in orde zijn, de pasjes zijn gecontroleerd,  je de spelers heb controleert op  juist kledingstukken, en dat sieraden af en uit zijn  gedaan. Daarna fluit je de wedstrijd in goede banen. Na de wedstrijd zorg je er voor dat de wedstrijdformulieren samen met de aanvoerders van beide teams ingevuld en getekend worden.

Voorbereiding op de eerste wedstrijd:
Voordat je jou eerste wedstrijd gaat fluiten ga je samen met je begeleider alle stappen doorlopen die nodig zijn om een wedstrijd te fluiten. Samen met jou begeleider zal je een wedstrijd gaan bekijken van een andere verenigingsscheidsrechter om alle zaken rond een wedstrijd een keer mee te beleven. En zo nodig vragen te stellen.
Zodat jij straks voor, tijdens en na de wedstrijd een goed gevoel hebt, en ook overhoud om de volgende wedstrijd met een nog beter en zelfverzekerder gevoel te leiden. 
Je begeleider is jou rechterhand en voor elke vraag die je hebt kan je  bij hem of haar terecht.

Begeleiding en (Bij)scholingsmogelijkheden:

Als scheidsrechter binnen O.V.V. Animo zal je een cursus gaan volgen als verenigingsscheidsrechter, zodat jij weet wat de regels zijn. En deze kan toepassen tijdens de wedstrijd. 
Zodra je jezelf heb aangemeld als scheidsrechter, zal je samen met je begeleider gaan kijken welke ervaringen je al hebt opgedaan, wat je ambities zijn en hoe we het maximale uit je zelf kunnen gaan halen.
Na elke wedstrijd ga je samen met je begeleider kijken naar je “Pluspunten” en je “Kluspunten”( punten waar verbetering inzit). Mocht er gezien worden dat een bepaald “kluspunt ”herhaaldelijk naar voren komt,  dan worden de mogelijkheden bekeken om je samen met andere verenigingsscheidsrechters bij te scholen, of  eventueel een cursus te laten volgen.

Als je de ambitie heb om tot een nog hoger niveau te komen, is hiervoor ook de mogelijkheid om cursussen te gaan volgen bij O.V.V. Animo. Mocht je hier meer informatie over willen hebben, neem dan contact op met je begeleider of de scheidsrechterscommissie.

Wij hopen je hiermee voldoende informatie verstrekt te hebben. Mochten er toch nog vragen zijn, of zijn er nog andere onderwerpen die je wilt bespreken of weten. Neem dan contact op met de Scheidsrechterscommissie, deze zal aanwezig zijn op de wedstrijd dagen. Of bezoek de website, en vind daar de contact gegevens.

Met vriendelijke Groet,
De scheidsrechterscommissie:

Gijs Roozendaal  –   
0613581278

Reacties gesloten