Scheidsrechter lII veld

Scheidsrechter lII veld

Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in de A-categorie in goede banen te leiden en ben je representatief, communicatief vaardig, heb je een goede uitstraling en neem je de juiste beslissingen? Dan ben jij de juiste persoon om scheidsrechter voor de KNVB te worden. Wij zorgen tijdens de SOIII voor een praktijkgerichte opleiding waarbij de individuele ontwikkeling centraal staat.

Tijdens de opleiding ga je aan de slag met de volgende 11 competenties: 1. Toepassen spelregels 2. Positie kiezen en volgen 3. Fysieke verschijning 4. Samenwerken 5. Leiderschap 6. Verkopen van beslissingen 7. Communicatie 8. Mentale fitheid 9. Coachbaarheid 10. Durf en moed 11. Tactvol opereren

Daarnaast ga je specifiek aan de slag met de volgende thema’s:

  • Wat betekent het om KNVB-official te zijn? – Wat betekent het om dienend te zijn aan het voetbal? – Hoe ben je open, benaderbaar en aanspreekbaar als scheidsrechter? – Hoe ga je om met weerstand en wat betekent dat voor je gedrag, communicatie, lichaamstaal en houding? – Hoe werk je op een positieve manier samen met bestuursleden, wedstrijdsecretarissen, trainers en spelers?
  • Wat is een goede uitstraling en welke rol spelen je persoonlijkheidskenmerken hierin?

Organisatie De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten van 3 uur, iedere maand is er een bijeenkomst. De opleiding wordt ’s avonds gegeven op een accommodatie van een voetbalvereniging. Je gaat gelijk in de praktijk aan de slag om wedstrijden te fluiten voor de KNVB. De wedstrijden worden aangesteld door de KNVB en zullen variëren in moeilijkheidsgraad en leeftijdscategorie. Aan de wedstrijden worden opdrachten gekoppeld.

Studiebelasting

Cursusdeel – Vier bijeenkomsten 12 uur – Zelfstudie en huiswerkopdrachten 12 uur

Ervaringsdeel Proeve van bekwaamheid – Fluiten van tenminste acht stagewedstrijden 16 uur

Totaal 40 uur

Toelating Om toegelaten te worden tot de SO III moet je voldoen aan de volgende voorwaarden: – Minimaal 14 jaar oud; – Een afgeronde BOS opleiding; – Een positief advies van de docent van je BOS 2014 opleiding; – Minimaal 3 keer per maand beschikbaar zijn om wedstrijden te fluiten voor de KNVB;

Bereid zijn om in een straal van ongeveer 25 kilometer rondom je woonplaats wedstrijden te fluiten.

Reacties gesloten